Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kaland

2011.06.05

Számkivetett

Chuck Nolan a Federal Express rendszermenedzsere. Neki kell gondoskodnia arról, hogy a világ különböző pontjaira elindított küldemények időben megérkezzenek. Chuck számára az idő a legnagyobb úr, és ahhoz, hogy sikeres legyen, maximálisan ki kell használnia minden percét. Ez az időtől való függőség rányomja bélyegét a kapcsolataira, amelyeket tönkre is tesz. A dolgok fontossági sorrendje a feje tetejére áll az életében, és minden jel szerint szüksége van egy igen komoly leckére. Életének legkomolyabb leckéje akkor veszi kezdetét, amikor csodával határos módon túlél egy repülőszerencsétlenséget, amely során a repülő az óceánba zuhan, és őt a víz egy egy távoli, a világtól elzárt szigetre sodorja. Az elkövetkező négy év alatt szembesülnie kell az emberi kapcsolatok utáni vágyakozásával, és azok kínzó hiányával (barátjaként bánik egy röplabdával, amelyet kedveskedve Wilsonnak hív). Távol a világtól, a sziget magányában, az idő teljesen új értelmet nyer. A dolgok fontossági sorrendje a helyére kerül, és Chuck más ember lesz. Megtanulta a leckét, és készen áll arra, hogy elhagyja a szigetet. Bár Chuck egyszer sem kiált Istenhez a szigeten töltött idő alatt, jelek/csodák egész sora enged arra következtetni, hogy valaki gondoskodik róla. Pl. a víz parta veti egy repülőgép WC-tartályát, amelyet Chuck felhasználhat egy csónak elkészítéséhez, valamint egy angyalszárnnyal díszített csomag és egy bálna táplálják benne a reményt, hogy túl fogja élni a nehézségeket. Minden, a civilizációba való visszatérésre tett erőfeszítése hiábavalónak bizonyul, és úgy tűnik, nincs remény. Ám ekkor csoda történik: feltűnik egy óceánjáró hajó, amelyről meglátják, és amellyel kimentik reményvesztettségéből. Chuck visszatér régi életéhez, azonban hamarosan kiderül, hogy minden megváltozott, de legfőképpen ő maga.

 

A gyávaság tollai

Az 1980-as években játszódik a történet Szudánban, Afrika egyik legnagyobb angol gyarmatán. Öt fiatal elit tiszt éli unalmas napjait egy vidéki helyőrségben. Egy napon parancsot kapnak: erősítésként hét napon belül Kartúmba kell érniük az ostromolt brit parancsnokság védelmére. Az öt tiszt közül négyen örülnek, hogy végre harcolhatnak. Harry (Heath Ledger) viszont félti életét és jövőjét. Nemrégen jegyezte el magát Ethne-vel (Kate Hudson), egy nyugalmazott tiszt lányával. Lemond rangjáról és a küldetésről. Nem számít azonban környezete heves reakciójára: barátaitól és szerelmétől négy madártollat kap, amelyek a gyávaságát jelképezik. Leendő apósa is kitagadja. Nincs más hátra, mint közben foglyul ejtett barátait kiszabadítania. Kalandos utakon elindul Kartúmba egy helybéli magányos harcos, Abou Fatma (Djimon Hounsou) segítségével.

 

Dávid vagyok

"Dávid vagyok, 12 éves. Egy Kelet-Európai büntetőtábor foglya voltam. Megszöktem. Nincs másom, csak egy iránytűm, fél vekni kenyerem és egy lepecsételt, titkos levél, amit a fél Európán át Dániába kell vinnem. Fogalmam sincs, mi vár rám. Félek. Nem tudom, kiben bízhatom, kinek hihetek, hogy ki vagyok valójában..."

 

A nagy szökés

A második világháború derekán a németek új, különleges fogolytábort építenek, miután megelégelték a szökött szövetséges katonák utáni hajszát. A legszigorúbb biztonsági intézkedések mellett itt tartják fogva azokat a foglyokat, akik már többször sikeresen megléptek. A szövetséges katonákat azonban kemény fából faragták. Amikor Bartlett repülőtiszt is idekerül, elhatározza, hogy több ember fog innen megszökni, mint eddig bárhonnan. A céljuk nemcsak az, hogy kiszabaduljanak, hanem, hogy lekössék a közelben állomásozó német csapatokat is. Elképesztő akció veszi kezdetét.

 

Salamon és Sába királynője

Salamon király követet küld, hogy közölje Sába királynőjével: át akarja venni a tömjén feletti kereskedelmet. Hogy megvédje népét, a királynő személyesen megy Izráelbe és felajánl a bölcs Salamonnak rengeteg aranyat, cserébe a népe és a földje háborítatlanságáért. Salamon elfogadja az ajánlatot,ám útközben megtámadják őket és Salamon azt hiszi, hogy Sába királynője csalta csapdába...

 

Noé bárkája

A Sodoma és Gomora közötti versengés háborút és vért szül. Nincs győztes, csak legyőzött, bűn, mocsok és szenny. Az emberek közül csak Noé marad meg tisztának, csak ő hallja egyedül Isten szavát. 10 igaz embert kell találnia Somorában, hogy városa megmeneküljön az Úr haragjától, különben kénköves, tüzes esőt küld az emberekre. Mivel nem talál egy igaz embert sem, sorsára hagyják. Csak Lót és felesége követi őket. Ám az asszony visszanéz, és kővé változik. Noé és családja Gerar-ba megy, hogy ott telepedjenek le. Családjával földet művelnek. Hosszú évek telnek el, amikor az Úr azt parancsolja, hogy építsenek bárkát. Az egész város kineveti őket, de Noé nem tágít hitétől. Közben Lót is a gyilkosok közé áll. Az emberek bűnei az égbe kiáltanak. Az Úr úgy határoz, hogy könnyeibe folytja a világot és újat teremt.   (EGY PICIT ÖSSZEKEVEREDTEK AZ ESEMÉNYEK!)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.